De Dutch Beer Challenge is een jaarlijkse Nederlandse bierwedstrijd. Eerst en vooral wil de Dutch Beer Challenge een professionele en sportieve wedstrijd onder brouwers organiseren. De Dutch Beer Challenge vormt daarnaarst een platform waar Nederlandse brouwers kunnen netwerken en hun product actief kunnen promoten. Bovendien wil de wedstrijd de Nederlandse biercultuur ondersteunen.

Deze medaille kunnen de brouwers gebruiken als kwaliteitslabel en marketinginstrument. De Dutch Beer Challenge is in die zin een gids voor consumenten die op zoek zijn naar kwalitatieve en lekkere bieren.

Waarom Deelnemen

In de vakjury van de Dutch Beer Challenge zetelen internationale en Nederlandse bierexperts. Brouwerijen die zich inschrijven kunnen rekenen op een grondige analyse van hun bier. Bieren die gelauwerd worden met een medaille kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. Daarnaast is de Dutch Beer Challenge de uitgelezen kans om hun netwerk uit te breiden en innovatieve ideeën op te doen.

1

Nationale zichtbaarheid

Het unieke karakter van de wedstrijd accentueert de zichtbaarheid van de wedstrijd zelf en van de toegekende medailles.

2

Nationale & Internationale belangstelling

Dankzij talrijke mediapartners, geniet de wedstrijd internationale aandacht

3

Uitstekende Communicatie

Een communicatieteam zorgt er voor dat de wedstrijd en zijn laureaten het hele jaar door onder de aandacht blijven. Het ontwikkelde een doelgerichte  communicatiestrategie naar de verschillende markten toe, zodat de gelauwerde bieren permanent onder de aandacht blijven.