NEVEL MEANDER WINT MITRA AWARD BESTE BIER VAN NEDERLAND 2021

 

Tijdens een livestream op Facebook is de Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2021 bekend gemaakt. Als overall winnaar van de zevende editie van de Dutch Beer Challenge is Nevel Artisan Ales uit Nijmegen de gelukkige met hun bier ‘Meander’. Dit bier won de gouden medaille in de categorie ‘Sour/Brett’ en was van alle gouden medailles dit jaar het bier met de meeste punten. Nevel Meander mag zich een jaar lang ‘het Beste Bier van Nederland’ noemen.

De prestigieuze prijs Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2021 werd bekend gemaakt zijn tijdens de start van de 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier op 27 mei. Aangezien de Week van het Nederlandse Bier vanwege de corona-crisis dit jaar vooral online en virtueel plaatsvindt, vond ook de bekendmaking van de Mitra Award dit jaar plaats via een livestream. Marco Philipsen, algemeen directeur van Mitra Drankenspeciaalzaken en hoofdsponsor van de Dutch Beer Challenge, maakte de winnaar via Facebook bekend, samen met Fedor Vogel, voorzitter van de stichting Dutch Beer Challenge en Henri Reuchlin, de voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. De prijs, het bijbehorende houten beeld, werd in Nijmegen overhandigd aan de brouwers van Nevel Artisan Ales.

 VAKKUNDIGE JURYLEDEN

De Dutch Beer Challenge is een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Er is een gemengde aanwezigheid op 22 april  2021 van zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als Europese specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met een aantal subcategorieën. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media, hetgeen aangeeft welke waarde de medailles ook hebben voor de consument. Slijterijketen Mitra heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.